Fototur til Lofoten

Efteråret er kommet. Det er højsæson for landskabsfotografi. Jeg har arrangeret en fototur til Lofoten for kun tre deltagere, og der er allerede to tilmeldte. Konceptet er anderledes denne gang. Man skal selv købe flybilletten til Evenest/Harstad. Jeg finder en AIRBNB hytte hvor vores base vil være i fem dage. Udgifterne vil ca være 400 dkr pr nat. Transporten under hele turen står jeg for.

Nordlys er magisk og jeg vil gøre alt for at vi kan få muligheden for at fotograferer det. Derfor skal man være parat til at tilbringe en del timer i bilen. Ellers byder området på fantastiske og helt egenstående muligheder for at landskabsfotografi, som vi selvfølgelig også vil fotograferer. Men hvis vejret er fuldstændig umuligt vil blive vi indendøre og arbejde med vores billeder.

I bilen vil der være mulighed for at varme vand på et primus, det er en kæmpe fordel at have lidt forsyninger med i bilen, da området er stort, og mulighederne for at finde en restaurant er temmelig begrænsede og ikke særlig eksotiske ! Regn med at vi skal drikke en del kaffe i bilen, og det er en fordel at fx at have noget frysetørret mad med, da vi nok nogle gang skal indtage aftensmad på fotolocation !

Jeg vil under hele turen hjælpe og undervise. Specielt med Nordlys er der flere forskellige ting man skal være opmærksom på. Når vejret ikke tillader fotografi, vil tiden blive brugt foran computerne med redigering og billed gennemgang. Samt evt undervisning i fx .billedbehandling.

Facts:

Start/Slut I Evenes/Harstad lufthavn 25/10 til 31/10 2019

Base i området omkring Ballstad

Øvrige udgifter: Overnatning ca 400 kr pr nat + forplejning

Pris 5000 kr - Betales inden den 15/10 2019

KUN EN PLADS TILBAGE - Tilmeldning kontakt mig på 20707510

Nordlys ved Uttakleiv

Nordlys ved Uttakleiv

Solnedgang i Waders !

Solnedgang i Waders !

Når man først har set nordlys, vil man altid have mere !

Når man først har set nordlys, vil man altid have mere !

Peter Hurley Workshop I Denver Colorado

En gang I mellem skal man rystes lidt i sin grundvold. Det er ikke noget jeg gør hvert år, men jeg burde. Jeg er lige kommet hjem fra Denver. Tre dage på kursus med Peter Hurley. En hård omgang. Peter Hurley er en amerikansk portrætfotograf, der primært er berømt for sine “Headshots” Hele kurset foregik i et studie, og det eneste vi koncentrede os om, var at fotograferer mennesker fra skulderne og på !

Søg Peter Hurley på Youtube og du vil hurtigt finde ud af hvem han er !

Mig skudt af Peter Hurley

Mig skudt af Peter Hurley

Grønland 9

Nu gælder det om at finde en mulighed for at komme hjem. Inden for 24 timer vil alle transport muligheder ud af Nanortalik være udsat i tre dage. Heldigvis fandt Niels/Henrik en båd som sejlede fra Narsasuaq og returnerede med os i. Noget af en gyngetur i fire timer blev hele gruppen kastet rundet i den lille motorbåd. . En hyggelig aften på Hotellet. Gik tur i området. I havnen lå Vædderen, og jeg fik arrangeret en guided rundtur på skibet den efterfølgende dag. Ikke en dag der bød på noget fotografi.

Foto Max Foster

Foto Max Foster


Grønland 8

Dag 8

Tåge og kulde startede dagen. Godt kolde fik vi pakket lejren sammen, og startede vandreturen ud af dalen. Små otte kilometer senere var vi ved fjorden. Flot tur med massere af bjergsider. Men også meget ujævn terræn. Godt trætte fik vi frokost og ventede på en båd som ville tage os et lille stykke vej over fjorden, til den sidste og hårdeste stigning op på et plateau. Med en time forsinkelse kom en båd. Vi kom i land og gik i gang med forberedelserne, da Max fandt ud af vi var tæt på at skulle blive hængede på locationen i fire dage pga en uvejr. Enten blev vi i fire dage og kom forsinket hjem eller tog vi tilbage til Nanortalik med det samme. Føreren af vores “redningsbåd” Niels ville komme og hente os efter tre timer. I mens kom dagens første fører tilbage da han så at vi ikke var på vej op ad fjeldsiden. Han tog os på en 30 minutters tur rundt om et isbjerg. Meget flot. Niels kom til tiden og efter smuk tur på to timer vi var tilbage i Nanortalik. 

Et bad og en øl på lokale bar gik vi i seng. Dejligt at sove i en seng igen. 

Næste hele holdet samlet

Næste hele holdet samlet

Grønland 7

Sov længe til kl 7.30. Det er ikke for mig behagligt at ligge i min sovepose mere end 7 timer. Så kan kroppen ikke holde det tynde underlag ud. Igen en god dag. Masser af muligheder i området. Alle har bare gået rundt og fundet fantastiske billeder over det hele. Fik lavet tre-fire helt sikre billeder. Endte foreløbig med en flot fuldmåne opgang, lidt nordlys og noget mere fuldmåne sluttede dagens dont klokken 23.25.

Fuldmånelys over Grønland

Fuldmånelys over Grønland

Video fra Grønlandsturen

Her er en BTS (Behind the Scenes) video fra min tur til Grønland I august 2018:

Vi var otte afsted. Og vi var tre der havde lavet video undervejs. Damon samlede dem og fik sat dem sammen til denne video. Jeg havde nok ikke valgt den slags musik !Et nyt værktøj til fantastiske billeder

Jeg har længe tænkt på at det var tid til at anskaffe sig en drone. Men for at kunne bruge den professionelt skal jeg have et dronebevis. Det har jeg taget i efteråret, og har nu været droneejer/pilot de sidste to måneder. Og jeg må indrømme at det var lidt sent. Det er et fantastisk værktøj til at lave anderledes billeder, og jeg er ret sikker på, at der er flere af mine kunder som finder de nye muligheder en drone giver attraktive.

img_9717.jpg
IMG_9746.jpeg
IMG_9759.jpeg

Grønland 6

Endnu en meget våd nat. Der var flere af deltagerne på turen som havde frosset. Jeg sov fint, men kunne godt mærke at teltdugen en gang i mellem var ret tæt på mit hoved. Det var et pjaskvådt telt jeg pakkede sammen. Vi skulle afsted med båd til indgang til en ny dal, hvor turens længste vandretur skulle starte. Med ca. 26 kilo på ryggen, tre krydsning af floder, og næsten 14 kilomenter i meget ujævnt terræn, var vi fremme ved vores nye lejr. Godt trætte men glade, vejret holdt !

Horseshoe Bend Mania.jpg

Måske det bedste billede fra hele turen til GrønlandH.M. Dronningens Nytår tale

For tredie gang har jeg haft en anden slag Nytårsaften end de fleste. Hver år er fire danske pressefotografer på arbejde i 5-10 sekunder når de skal tage et billede af H.M. Dronningen efter at hun har holdt sin tale til Danmark. Opgaven er for Billed Bladet

20181231_jmj0148.jpg

Grønland 5

Dagen er startet med nedpakning af lejr og afgang mod gletcher kl 10. Det havde stormet det meste af natten og teltet var vådt. Gletcheren befinder sig i bunden af fjorden, ca en times sejlads. Enestående oplevelse at være så tæt på en gletcher. Men også ret frustrerende, det var svært at fotograferer. Der var meget fugt i luften og vejret var ikke særlig godt. Efter en time fik vi nok, og tog afsted i båd med næste lejr. En ny vandretur mod en ny gletcher, som ligger længere inde i en dal. Vi klartrede op på en fjeldside for at fotograferer solnedgangen. Vi fik den men lyset var ikke noget at prale af. Stille nat med regn om morgenen. Vaders, usb batteri, Fjællraven jakke pakket ned og kommer tilbage med båd til Nanortalik, da jeg ikke havde brug for at slæbe det på turen gennem dalen.

Damon i rød jakke i baggrunden. Man lige se gletcheren i bunden af fjorden

Damon i rød jakke i baggrunden. Man lige se gletcheren i bunden af fjorden

Grønland 4

Første dag hvor jeg ikke skulle pakke ned og rejse til et nyt sted. Dagen blev brugt på en lang smuk og hård tur op på en af fjeldsiderne. Dejligt bare at have sit eget telt parat i dalen og en noget lettere rygsæk kun med fotoudstyr.

Kun 200 m. fra mit telt !

Kun 200 m. fra mit telt !

Grønland 3

Dag 3

Efter en noget “kompakt” søvn i den lille hytte var der afgang i lille båd kl 9 mod første camp. Det var en fiskebåd vi sejlede i. Åben og med siddeplads til fem passagerer. 2 stk 100 hk udenbordsmotorer sørgede for at vi kom hurtigt afsted. I tre timer sejlede vi ind i den smukke fjord. Endelig var jeg tæt på at være fremme ved den første location, nu skulle jeg endelig til at fotograferer. Der var gået tre år siden jeg første gang tænkte at jeg ville afsted på en tur som den her. Først sidste år fik jeg søgt penge hos Ophavsretsfonden og tilmeldt mig denne års tur. Et unikt sted var vores først lejr med flotte bjerge omkring. En flod fra dalen gav os mulighed for at lave nogle smukke vandfalds billeder. Første nat i telt. Regnvejr det meste af natten og blæst.

Max og Ben, turleder og isbjørnevagt på turen ud til lejr 1

Max og Ben, turleder og isbjørnevagt på turen ud til lejr 1Grønland 2

Dag 2

En formiddag med meget kedeligt vejr. Gået en tur i byen. Afgang mod Nanortalik kl 12. Flot med isbjerge. Havde pause i Quqortoq. Sidste stræk mod Nanortali tog et par timer og endelig var hele holdet samlet. Sovet i “vandrehytte”.

Green - 0705.jpg

Grønland 1

Dag 1

Afrejse Cph kl 11.20

Ankomst Narsarsuaq. Bygden er en gammel lufthavn som amerikaneren havde under Anden Verdenskrig og Korea Krigen. Der sker ikke så meget, her er meget præget af at byen virker som overnatnings sted for turister. Mødt Ungarske Peter også deltager på turen. Fik gode billeder 400 meter bagved Vandrehjemmet. Var heldig at få en hel sovesal for mig selv. Man føler godt nok at man er meget langt væk fra resten af verden. Internetforbindelse skal man ikke regne med, det er for dyrt at bruge sin mobil. Fik nogle få minutter på en meget langsom - men dyr - wififorbindelse på vandrehjemmet.

Lille vandfald som ligger kun fem minutters gang fra vandrehjemmet.

Lille vandfald som ligger kun fem minutters gang fra vandrehjemmet.

En af de sidste billeder fra Grønland

Man finder hurtig ud af at ting kan tage dage når man rejser på Grønland. En rejseplan skal være fleksibel og med massere at ekstra tid, hvis vejret skulle vende.

Vi manglede den sidste trediedel af workshoppen da et stort stormvejr var på vej, og vores planer måtte med få timers varsel laves helt om. Det endte med at jeg havnede i Narsarsuaq i tre dage inden jeg skulle flyve hjem. Til at starte med var det ikke det bedste sted at fotograferer, troede jeg, men det viste sig at Narsarsuaq kom med flere positive overraskelser.

Den sidste dag inden afrejse, skulle vi lige op på et plateau over byen for at få den sidste solnedgang……. Med udsigt over en gletcher længere inde i dalen fik jeg det her billede.

Green - 9511-HDR.jpg

Fotokursus på Færøerne

Jeg har i samarbejde med Rejsebureauet Viavana lavet en Fotorejse til Færøerne.

Gasadalur

Gasadalur

 

Tag med på fem udfordrende fotodage i noget af verdens mest unikke og fotogrene natur. Vi tager på dagsture med vores kamera, og du bestemmer selv, hvor fototeknisk du vil udfordres. Vi fokuserer på unikke naturoplevelser og fotoopgaver, der løfter dit niveau. Du skal være forberedt på at vandre i det fabelagtige færøske natur og hvad der dertil hører af regnvejr, modvind, sol og mudder. Men én ting er sikker: efter turen flyver du hjem som en bedre fotograf.

Check rejsen på Viavana.dk