Det vigtigste udstyr er ikke kameraudstyr !

Nu skriver jeg om landskabsfotografi, men det kunne ligeså godt gælde for alle genre af fotografi. Jeg ser gang på gang at fotografer har rejse flere tusinde kilometer for at fotografere i fx. Nordnorge. Og når de så står og skal til at fotografere en drømme location, så er det ikke forberedt godt nok. Alt for mange bliver kolde, våde, eller er ved at ryge på røven gentagne gange på den glatte is. Waders, gummistøvler, knæbeskyttere og handsker burde være standard udstyr for en naturfotograf. Halvdelen af mine favoritbilleder er tager fra en meget lav position, så man skal på knæ for at se i kameraet....

Her iført waders, vandtæt til lige under armene !

Her iført waders, vandtæt til lige under armene !

Gode vandrestøvler, som er vandtætte, og knæbeskyttere er et must, inden jeg åbner min kamerarygsæk. Men waders er det bedste.......