Hverdags opgaven

En gang I mellem skal jeg ikke rejse langt, fotograferer i waders med iskoldt vand omkring sig, eller kæmpe med en royal som ikke giver en mere end tre sekunders opmærksomhed. Jeg har for nyligt fotograferet Iben Jørgensen, som er psykolog.

Se hendes website her: DetSundeSind.dk

ij - 0068Web.jpg
ij - 0447Web.jpg
ij - 0145Web.jpg
ij - 0315Web.jpg

The lowlightmonster

Det er ikke hver dag at der kommer et objektiv som "kan" noget nyt. Men da Sigma i efteråret introducerede deres 14 mm 1.8 var jeg ikke i tvivl. Der er en del 14 mm objektiver på markedet, men ikke nogen der er så lysstærke. En forskel på over et stop (1.8 til 2.8) er ret markant. Desværre havde jeg kun 12 minutters nordlys på min tur til Lofoten, men det var nok !

Road - 1784.jpg

Vild med Dans

På opgave for Billed Bladet var jeg i tv-studiet for at lave billeder af Vild med Dans. Det var første gang at jeg skulle bruge mit Sony A9 til den slags opgaver. En fantastisk opgave.

20170922_JMJ0110A.jpg
20170922_JMJ0453.jpg
20170922_JMJ1149.jpg

Færøerne har alt en landskabsfotograf kan drømme om

I starten af Juni var jeg fire dage på Færøerne. Jeg skulle dække landskampen i fodbold mellem Færøerne og Schweiz, men fik også en god mulighed for at fotograferer den smukke unikke natur.

Saksun

Saksun

Saksun

Saksun

Letisvatn

Saksun

Saksun

Fossa

Fossa

Det var en fantastisk oplevelse. Der er rigtig mange muligheder indenfor et geografisk lille område. Jeg glæder mig meget til at komme tilbage. Vil helt sikkert komme på et andet tidspunkt da der manglede lidt "action". Ikke nok vand i vandfaldene, sneen var smeltet på fjeldet, og der var for meget lys..... solen gik ned kl 23 og var oppe igen 02....

MEGAPIXELS !

Really Right Stuff har lavet en ny "gimbal" som er til at betale - PG-01. Men dette værktøj kan du "stitche" dine billeder sammen til et stor billede i fx Photoshop. Det er ikke en teknik man kan bruge til alle billeder, langt fra, men når man har muligheden giver det udvidede muligheder. På billedet herunder er jeg i gang med at lave et panorama bestående af 2 x 7 billeder.

Kullaberg i Sverige

Kullaberg i Sverige

Fuldmånelys over Rammsjöen

Kalenderen siger "forår", men det var stadigt koldt lørdag aften i Halland. Det var næste umuligt at se noget uden at tænde sin pandelampe, men mit kamera kunne på 20 sekunder fange dette smukke udsigt over Rammsjöen. Det kan varmt anbefales at udfordre dit moderne digitalt kamera i mørke.

Rammsjøen en nat før fuldmåne

Rammsjøen en nat før fuldmåne

Det vigtigste udstyr er ikke kameraudstyr !

Nu skriver jeg om landskabsfotografi, men det kunne ligeså godt gælde for alle genre af fotografi. Jeg ser gang på gang at fotografer har rejse flere tusinde kilometer for at fotografere i fx. Nordnorge. Og når de så står og skal til at fotografere en drømme location, så er det ikke forberedt godt nok. Alt for mange bliver kolde, våde, eller er ved at ryge på røven gentagne gange på den glatte is. Waders, gummistøvler, knæbeskyttere og handsker burde være standard udstyr for en naturfotograf. Halvdelen af mine favoritbilleder er tager fra en meget lav position, så man skal på knæ for at se i kameraet....

Her iført waders, vandtæt til lige under armene !

Her iført waders, vandtæt til lige under armene !

Gode vandrestøvler, som er vandtætte, og knæbeskyttere er et must, inden jeg åbner min kamerarygsæk. Men waders er det bedste.......

Senja - Nord for Lofoten og mindst lige så flot

Jeg er netop hjemvendt fra Senja. Jeg har deltaget i en workshop med Lofototen Tours, hvor målet var at komme lidt ud i "hjørnerne" af den store norske nationalpark, 200 km nord for Polarcirklen.

Devils teeth ved Ersfjord

Devils teeth ved Ersfjord

Turen tog otte dage, og det var med begrænset held. Faktisk havde vi kun gode forhold i ca to dage. Flere storme drev fra Grønland ind over hele Nordnorge, og i slutningen var vi udsat for regn. Det resulterede i at det var meget glat at køre i bil. Vi havde een dag hvor forholdene var helt ideelle. Skyer men ikke for meget blæst og regn.

Tak til Brian Lowett for dette billede af mig

Tak til Brian Lowett for dette billede af mig

Jeg kommer helt sikker tilbage til Senja, men jeg vil næste gang ikke planlægge turen lang tid i forvejen. Vejret betyder ALT, og derfor vil jeg fremover bestille flybillet få dage forinden, så jeg kan være sikker på vejret er ok.

Zeiss Batis 18 mm. 2.8

Det er svært at bruge 18 mm til noget....... Men tag til Lofoten og Vesterålen i Nordnorge, og så har du den perfekte objektiv. Det første FE objektiv til mit Sony A7RII var et 16-35 mm 4.0. Et udemærket objektiv, men når Zeiss kommer med et 18 mm fast objektiv, så kan zoomet ikke følge med.

WOOOW

Det fantastiske lille Sony Alpha 7RII bliver forsat testet. Var i sidste uge på Kullen og endnu en gang fik man noget af et chok, da man efterfølgende fik set filerne på computerskærmen.....


Yeti Adventure Race i Silkeborg

De nye spejlløse kameraer er fantastiske. Men de er stadig helt håbløse når det kommer til at bruge lange teler.

Her svømmer Kronprinsen i Gudenåen, da han deltog i Yeti Adventure Race i Silkeborg. Jeg brugte mit Nikon D4 og 200-400 mm 4.0. 4000 ISO, bl 4, og en 1/500. Sony har ikke lavet tele af denne klasse til deres FE kameraer, og der er ikke kommet nogle adaptere som virker med autofokus.

Den spejlløse fremtid

Mit nye Sony Alpha 7R mark II er ankommet. I en uges tid har jeg afprøvet kameraet, og er meget imponeret. Men jeg har også fundet ud af at for kunne teste kameraet fuld ud, kræver det de rigtige objektiver.  Jeg har startet ud med mit over 20 år gamle Leica Summicron 35 mm 2.0. Fantastisk objektiv, som passer godt til det kompakte Sony, men det har ikke autofokus, og alle indstillinger er manuelt. En ting er sikkert, det har en fantastisk opløsning.

Hele 42 megapixel

Hele 42 megapixel

Kraftigt beskåret

Kraftigt beskåret


For ti år siden i Thailand

Praktikanten tog telefonen den 26 december 2004. Og mindre end to dage efter var jeg i Phuket Thailand. De næste to uger vil jeg altid huske, man fik nogle oplevelser og indtryk som for altid vil være umulige at slette fra nethinden.

Herover er et skib ankommet til Krabi. Lasten er fyldt med lig i plastikposer fra Phi Phi øerne. 

Lee Filters Landscape Polariser

Man kan gøre mange ting i Photoshop. Men det vil nu altid være bedst, at man i optagelsen sørger for at komme så tæt på optimale som muligt. På min sidste tur til svenske Kullen, havde jeg for første gang Lee Filters Landscape Polariser med. Et kæmpe filter (105 mm) og sandelig ikke nogen billig løsning. Men sikken en effekt. 

Se på dette Youtube link: http://youtu.be/GiOiCdExrK4